Desert frantuzesc de exceptie, aceasta galeta este umpluta cu felii de capsuni si fulgi de migdale.
Puneti in robotul de bucatarie, cu lama de aluat montata: faina, zaharul, malaiul si sarea. Pulsati de cateva ori.
Adaugati untul si pulsati pana ce amestecul incepe sa devina nisipos.
Scadeti viteza robotului si turnati incet laptele batut.
Mixati pana ce aluatul se omogenizeaza si capata forma de bila.
Turtiti usor aluatul pe blatul de lucru, inveliti-l in folie alimentara si dati la rece minim 45 de minute - maxim 24 de ore.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Amestecati capsunile cu migdalele, zaharul si amidonul intr-un castron. Lasati deoparte.
Intindeti aluatul intr-un disc mare si puneti-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Puneti amestecul de capsuni in mijloc, lasand o margine de aprox. 5 cm de jur imprejur.
Rulati usor marginile tartei peste umplutura si apasati usor, ca sa va asigurati ca nu se desface.
Ungeti aluatul cu albusul batut cu apa si presarati zahar si fulgi de migdale deasupra.
Dati la cuptor 45 de minute.
Lasati sa se raceasca minim 20 de minute inainte de a servi tarta cu frisca sau inghetata.
Foto: Flickr
Pofta buna!