Site coolinaria.ro

Zaletti, biscuiti venetieni




Ingrediente:
  • 250g faina de porumb
  • 250g faina de grau
  • 150g zahar
  • 4 oua
  • 200gr unt
  • 100g sultanas (stafide)
  • 1 lamaie rasa
  • vanilie
  • sare
Mod de preparare:
Pentru a prepara acesti biscuiti tipici trebuie sa amestecati bine zaharul cu ouale, si sa lasati stafidele sa se inmoaie in apa calduta. In alt vas puneti faina de grau si de porumb, un varf de cutit de sare, vanilia si lamaia rasa, si amestecati-le impreuna. Apoi adaugati restul la acest amestec, fara a va opri din framantare. Taiati aluatul rezultat in bucatele de 3-4 centimetri, si da-ti o forma romboidala.

Puneti-le la copt in cuptor la o temperatura de 180 de grade Celsius pentru aproximativ 20 de minute.

La sfarsit, dupa ce le scoateti din cuptor, presarati deasupra zahar pudra.


Pofta buna!