Preparati pastele preferate si completati-le cu batog sau cod afumat si sos de ciupercute cu branza cheddar.
Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, de obicei 10 minute in apa cu sare.
Intre timp, puneti fileurile de peste afumat peste frunzele de dafin intr-o tigaie adanca si acoperiti cu lapte.
Aduceti la fierbere si posati pestele 5 minute sau pana se rupe usor.
Scurgeti si pastrati deoparte laptele.
Maruntiti bine pestele si indepartati eventualele oase si pielite. Lasati deoparte.
Topiti untul intr-o craticioara si adaugati un praf de piper.
Sotati ciupercutele in unt cateva minute, apoi adaugati faina, amestecati bine si mai lasati pe foc un minut.
Micsorati flacara si adaugati treptat laptele, amestecand.
Aduceti inapoi la fierbere si lasati pe foc 3 minute, amestecand bine.
Adaugati branza rasa, pestele maruntit si un praf de sare.
Lasati pe foc cateva minute si adaugati pastele fierte.
Incalziti sosul de rosii si asezonati cu sare, piper si ierburile aromate preferate.
Serviti pastele cu sosul de rosii cald turnat in farfurie de jur imprejurul lor.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!