Site coolinaria.ro

Coaste de porc marinate la gratar


Aceasta reteta ceheasca a fost oferita si preparata de The Pub Universitatii si poate fi degustata zilnic la restaurantul din Bd. Regina Elisabeta, nr. 9, sector 1, Bucuresti.
Va recomandam sa potriviti cantitatile marinatei dupa gust.

Coaste de porc marinate la gratar

Ingrediente:
  • coaste de porc
  • bere
  • miere
  • ulei sau unt
  • pasta de rosii
  • amestec de condimente pentru porc
  • boia dulce
  • pasta de ardei (optional)
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • cartofi
  • usturoi
  • smantana
Mod de preparare:
Se pregateste o marinata din bere, ulei sau unt topit, miere, sos de rosii, boia dulce, amestec de condimente de porc, boabe de piper si foi de dafin.
Se completeaza cu sare, amestecand bine.

Se tin coastele de porc in marinata, la rece, timp de 24 ore.
Apoi se scot din marinata, se scurg bine si se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute.

Secretele bucatarului:
Pentru ca aromele din marinata sa se combine cat mai bine, este bine ca aceasta sa fie fiarta si racita, inainte de a pune coastele la marinat.
Inainte de a fi servite coastele, pentru fragezirea carnii, se ung coastele cu un sos special preparat din sos de rosii si condimente.

Mod de servire
Coastele de porc la gratar se servesc cu piure de cartofi si sos de usturoi cu smantana.


Pofta buna!