Site coolinaria.ro

Rata in sos de portocale


Reteta frantuzeasca "Piept de rata in sos de portocale" a fost oferita si preparata de Restaurantul Vaporu' si poate fi degustata zilnic la restaurantul din str. Constantin Istrati nr. 2, Bucuresti (vis-a-vis de Parcul Carol).

Rata in sos de portocale

Ingrediente:
  • 2,4 kg piept de rata
  • 500 ml suc de portocale
  • lapte
  • 300 gr unt
  • 250 gr miere de albine
  • 15 gr crema de trufe
  • cartofi
  • broccoli
  • morcovi
  • sare
  • amestec de condimente (piper, oregano si boia)
  • nucsoara
Mod de preparare:
Pieptul de rata se cresteaza pe partea cu piele, se condimenteaza si se prajeste in tigaie, cate 7-8 minute pe fiecare parte.
Apoi, se pune la cuptor aproximativ 10-15 minute.

Pentru sosul de portocale, se topeste unt intr-o tigaie, apoi se adauga suc de portocale, miere si lapte amestecand incontinuu.
Se lasa pe foc pana se ingroasa.

Intre timp se pun pe foc cartofii, cu putina sare, iar dupa ce au fiert se paseaza, amestecandu-se cu unt si lapte si se asezoneaza cu crema de trufe.
Morcovii se taie bastonase si se fierb 2-3 minute, dupa care se trag in unt cu zahar brun si nucsoara, iar broccoli se pregatesc la abur cu sare de mare.

Mod de servire:
Pieptul de rata se scoate de la cuptor, se taie felii, se stropeste cu sos de portocale si se serveste alaturi de morcovi fierti, piure de cartofi si trufe, asezonat cu broccoli.


Pofta buna!