Site coolinaria.ro

Friptura de porc cu piersici si rosii


Muschiul de porc usturoiat este acompaniat perfect de acest sos inedit de rosii si piersici cu ceapa si cimbru.

Friptura de porc cu piersici si rosii

Ingrediente:
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura ghimbir tocat
  • 1 lingurita pudra curry
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 2 x 350 gr. muschi de porc
  • 30 ml ulei vegetal
  • 1 ceapa medie, tocata
  • 350 gr rosii, tocate cubulete
  • 1 piersica tocata
  • 2 lingurite cimbru tocat
  • 1 lingurita zahar (optional)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 220 grade Celsius, cu gratarul pe mijloc.

Zdrobiti intr-un mojar usturoiul cu ghimbir, curry, sare si piper, pana obtineti o pasta.
Frecati carnea de porc cu aceasta pasta.

Incingeti uleiul intr-o tigaie de 30 cm diametru, care se poate da si la cuptor.
Rumeniti muschiul de porc pe o parte, aprox. 5 minute, apoi intoarceti carnea si mutati tigaia in cuptor.
Coaceti pana ce temperatura fripturii ajunge la 65 grade Celsius, aprox. 10-12 minute.
Lasati friptura sa se odihneasca, fara capac, pe un fund de lemn, cat timp preparati sosul.

Adaugati ceapa in tigaie si sotati la foc mediu spre tare pana se inmoaie, 5-7 minute.
Adaugati rosiile si piersica tocata si sotati inca 3-4 minute.
Adaugati cimbru si, daca doriti, zahar. Amestecati.

Feliati friptura si serviti-o cu sos.

Foto: Flickr


Pofta buna!