Site coolinaria.ro

Dorada in crusta de sare


Albusurile sunt batute usor cu sare grunjoasa si acopera apoi pestele, care se va coace perfect in crusta. Reteta de baza este cu cimbru, dar puteti umple pestii cu ce doriti, de exemplu: felii de rosii si lamaie

Dorada in crusta de sare

Ingrediente:
  • 6 albusuri
  • 1 kg sare grunjoasa
  • 1 legatura cimbru proaspat
  • 2 dorada de aprox. 1 kg, curatate
  • 90 ml ulei de masline extra-virgin
  • 1 lamaie, taiate in sferturi
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius.
Bateti albusurile pana se formeaza varfuri moi. Incorporati in ele sarea.
Puneti cimbrul in cei 2 pesti si lasati deoparte.
Intindeti cateva linguri din amestecul de albus cu sare intr-o tava de copt (din care veti si servi).
Puneti pestii in tava si acoperiti cu amestecul ramas, cu ajutorul unei linguri.
Dati la cuptor 25-30 de minute.
Scoateti pestele din cuptor si lasati-l sa se odihneasca 10 minute.
Cu o lingura de lemn, spargeti crusta si indepartati-o cu grija.
Impartiti pestele in 4 farfurii si serviti cu ulei de masline si sferturi de lamaie.

Foto: Flickr


Pofta buna!