Site coolinaria.ro

Mancarica de pui cu rosii


Serviti acest fel principal, popular in Mauritius, cu garnitura de orez simplu sau linte.

Mancarica de pui cu rosii

Ingrediente:
  • 1 kg carne de pui, taiata bucatele
  • 2 cepe mari, tocate
  • 1/2 lingura usturoi zdrobit
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 3 cuisoare
  • 1 baton scortisoara
  • 2 lingurite cimbru
  • 2 linguri frunze de coriandru tocate
  • 500 gr rosii tocate (din conserva)
  • 3 ardei iuti, tocati
  • ulei
  • sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Prajiti ceapa in ulei cateva minute, apoi adaugati usturoiul si ghimbirul.
Prajiti inca 2 minute, dupa care adaugati carnea de pui, cuisoarele, scortisoara, cimbrul, ardeii iuti si putina sare.
Lasati pe foc inca 15 minute, dupa care adaugati rosiile din conserva.
Lasati sa fiarba inabusit la foc mic 30 de minute si asezonati dupa gust.
Presarati coriandru tocat inainte de a servi.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!