Site coolinaria.ro

Cartofi cu ceapa si bacon


Incercati aceasta delicioasa garnitura pentru friptura si serviti-o cu salata de varza.

Cartofi cu ceapa si bacon

Ingrediente:
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 600 ml lapte
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • nucsoara rasa (optional)
  • 4 cepe mari, curatate si feliate subtire
  • 4 cartofi mari, curatati si feliati subtire
  • 200 gr bacon taiat fasii
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Topiti untul la foc mic intr-o craticioara, adaugati faina si amestecati.
Dupa ce se dizolva faina, incorporati treptat laptele cu un tel.
Aduceti la fierbere, amestecand in continuu.
Dupa ce se ingroasa si devine un sos omogen, micsorati flacara, condimentati cu sare, piper si nucsoara si mai lasati putin pe foc.
Ungeti o tava de copt si asezati straturi de ceapa, cartofi si bacon, terminand cu un strat de cartofi.
Turnati deasupra sosul alb si agitati bine tava sa se distribuie uniform sosul.
Acoperiti si dati la cuptor o ora.
Scoateti capacul, micsorati temperatura la 180 grade si mai lasati o ora la cuptor.

Foto: Flickr


Pofta buna!