Sos pentru paste
Preparati in casa sosul de rosii pentru paste! Va veti bucura de consistenta si gustul sau, fara prea mult efort.
Ingrediente:
- 15 ml ulei de masline
- 75 gr ceapa tocata
- 3 catei de usturoi, zdrobti
- 800 gr rosii din conserva, tocate
- 90 gr ardei gras verde, tocat (optional)
- 1 lingurita busuioc
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita cimbru
- 1/2 lingurita ardei iute tocat
- 1/2 lingurita sare
- piper negru, dupa gust
Mod de preparare:
Incingeti uleiul inr-o cratita medie.
Adaugati ceapa si gatiti-o 5 minute.
Adaugati usturoiul si mai lasati pe foc 1 minute.
Adaugati restul ingredientelor, amestecati si aduceti la fierbere.
Micsorati flacara si gatiti pana se ingroasa, amestecand din cand in cand.
Daca se ingroasa prea mult sosul, subtiati-l cu apa pana obtineti consistenta dorita.
Daca legumele sunt inca prea tari dupa ce s-a ingrosat sosul, acoperiti si mai lasati pe foc sa se inabuse pana se inmoaie suficient legumele.
Foto: Flickr
Pofta buna!