Site coolinaria.ro

Sos pentru paste


Preparati in casa sosul de rosii pentru paste! Va veti bucura de consistenta si gustul sau, fara prea mult efort.

Sos pentru paste

Ingrediente:
  • 15 ml ulei de masline
  • 75 gr ceapa tocata
  • 3 catei de usturoi, zdrobti
  • 800 gr rosii din conserva, tocate
  • 90 gr ardei gras verde, tocat (optional)
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita ardei iute tocat
  • 1/2 lingurita sare
  • piper negru, dupa gust
Mod de preparare:
Incingeti uleiul inr-o cratita medie.
Adaugati ceapa si gatiti-o 5 minute.
Adaugati usturoiul si mai lasati pe foc 1 minute.

Adaugati restul ingredientelor, amestecati si aduceti la fierbere.
Micsorati flacara si gatiti pana se ingroasa, amestecand din cand in cand.
Daca se ingroasa prea mult sosul, subtiati-l cu apa pana obtineti consistenta dorita.
Daca legumele sunt inca prea tari dupa ce s-a ingrosat sosul, acoperiti si mai lasati pe foc sa se inabuse pana se inmoaie suficient legumele.

Foto: Flickr


Pofta buna!