Dati o nota dulceaga hummus-ului clasic cu ajutorul cartofilor dulci copti. Condimentele recomandate completeaza perfect gustul, facand aceasta pasta potrivita pentru orice combinatie doriti.
Clatiti si lasati la inmuiat nautul peste noapte (sau maxim 24 de ore).
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Puneti cubuletele de cartof intr-o tava de copt, acoperiti-o cu folie de aluminiu si dati cateva gauri in folie, sa poata iesi aburul.
Dati la cuptor 40 de minute.
Scurgeti nautul si puneti-l intr-o oala medie.
Adaugati apa cat sa-l acopere, plus cateva degete.
Fierbeti la foc mic pana se inmoaie nautul, aprox.45 de minute.
Strecurati nautul si puneti-l in robotul de bucatarie.
Adaugati restul ingredientelor si pasati pana obtineti o pasta omogena.
Transferati intr-o cutie cu capac si depozitati la rece, pana la o saptamana.
Foto: Flickr
Pofta buna!