Site coolinaria.ro

Hummus cu cartofi dulci


Dati o nota dulceaga hummus-ului clasic cu ajutorul cartofilor dulci copti. Condimentele recomandate completeaza perfect gustul, facand aceasta pasta potrivita pentru orice combinatie doriti.

Hummus cu cartofi dulci

Ingrediente:
  • 450 gr cartofi dulci, taiat cubulete de 2-3 cm
  • 150 gr naut uscat
  • 120 ml ulei de masline extra-virgin
  • 120 ml zeama de lime
  • 110 gr pasta de susan (tahini)
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurite sare
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita cuisoare
  • 1/4 lingurita boia de ardei
Mod de preparare:
Clatiti si lasati la inmuiat nautul peste noapte (sau maxim 24 de ore).

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Puneti cubuletele de cartof intr-o tava de copt, acoperiti-o cu folie de aluminiu si dati cateva gauri in folie, sa poata iesi aburul.
Dati la cuptor 40 de minute.

Scurgeti nautul si puneti-l intr-o oala medie.
Adaugati apa cat sa-l acopere, plus cateva degete.
Fierbeti la foc mic pana se inmoaie nautul, aprox.45 de minute.

Strecurati nautul si puneti-l in robotul de bucatarie.
Adaugati restul ingredientelor si pasati pana obtineti o pasta omogena.
Transferati intr-o cutie cu capac si depozitati la rece, pana la o saptamana.

Foto: Flickr


Pofta buna!