Site coolinaria.ro

Conopida la cuptor cu capere


Cantitatile date sunt pentru 2 portii de garnitura.

Conopida la cuptor cu capere

Ingrediente:
  • 1 conopida mare
  • 30 ml ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru vinegreta:
  • 60 ml ulei de masline extra-virgin
  • 15 ml zeama de lamaie
  • 1 lingura capere
  • sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Separati conopida in buchetele si puneti-le intr-o tava de copt.
Stropiti cu ulei de masline, asezonati cu sare si amestecati, pentru ca buchetelele de conopida sa fie acoperite uniform.
Dati la cuptor 40-50 de minute, pana se rumeneste conopida.
Intr-un castronel, amestecati ingredientele pentru vinegreta.
Serviti garnitura de conopida stropita cu vinegreta, impreuna cu felul principal preferat.

Foto: Flickr


Pofta buna!