Site coolinaria.ro

Tarta cu smantana si piersici


Completati gama de deserturi de casa cu piersici cu aceasta tarta delicioasa, gata in mai putin de o ora.

Tarta cu smantana si piersici

Ingrediente:
  • 100 gr zahar
  • 100 gr zahar brun
  • 4 linguri faina
  • 250 ml smantana
  • 5-6 piersici, curatate de coaja si taiate in 2
  • aluat de tarta / placinta (aprox. 23 cm diametru)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 230 grade Celsius.
Intr-un castron, amestecati cele 2 tipuri de zahar, faina si smantana, omogenizand bine.
Puneti aluatul in forma de copt si asezati jumatatile decojite de piersica, cu fata in jos.
Turnati deasupra amestecul de smantana si zahar.
Dati la cuptor 10 minute.
Reduceti temperatura la 160 de grade si mai coaceti 25-30 de minute.
Lasati sa se raceasca inainte de a servi.

Foto: Flickr


Pofta buna!