Serviti aceste clatite pufoase cu felii de banana si sos caramel preparat in casa.
Amestecati toate ingredientele pentru sosul caramel intr-o craticioara la foc mic, pana se dizolva zaharul.
Lasati sa fiarba inabusit 5 minute, pana se ingroasa. Lasati deoparte.
Puneti galbenusurile, laptele de cocos si un praf de sare intr-un castron si bateti cu telul.
Incorporati cu grija faina cernuta cu praful de copt.
Zdrobiti o banana si incorporati-o in amestec.
In alt castron, bateti albusurile pana formeaza varfuri tari, apoi incorporati-le in aluatul preparat.
Incingeti o tigaie anti-aderenta la foc mic spre mediu si ungeti-o cu unt.
Adaugati 3-4 linguri de aluat in tigaie si gatiti 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc usor si se patrund.
Pastrati clatitele la cald pana terminati aluatul.
Feliati celelalte 2 banane.
Asezati cate 3 clatite suprapuse pe o farfurie, alternandu-le cu felii de banana si frisca.
Stropiti cu sos caramel, pudrati cu zahar si presarati fulgi de cocos.
Foto: Flickr
Pofta buna!