Site coolinaria.ro

Clatite cu banane si cocos


Serviti aceste clatite pufoase cu felii de banana si sos caramel preparat in casa.

Clatite cu banane si cocos

Ingrediente:
  • Pentru 9 clatite:
  • 4 oua, separate
  • 250 ml lapte de cocos
  • 150 gr faina cernuta
  • 1 lingurita praf de copt cernut
  • 3 banane coapte
  • unt nesarat, topit, pentru uns
  • frisca, zahar pudra si fulgi de cocos, pentru servit
  • Pentru sos caramel:
  • 50 gr unt nesarat, taiat cubulete
  • 100 gr zahar brun
  • 45 ml miere
  • 150 ml smantana
  • 5 ml esenta de vanilie
Mod de preparare:
Amestecati toate ingredientele pentru sosul caramel intr-o craticioara la foc mic, pana se dizolva zaharul.
Lasati sa fiarba inabusit 5 minute, pana se ingroasa. Lasati deoparte.

Puneti galbenusurile, laptele de cocos si un praf de sare intr-un castron si bateti cu telul.
Incorporati cu grija faina cernuta cu praful de copt.
Zdrobiti o banana si incorporati-o in amestec.
In alt castron, bateti albusurile pana formeaza varfuri tari, apoi incorporati-le in aluatul preparat.

Incingeti o tigaie anti-aderenta la foc mic spre mediu si ungeti-o cu unt.
Adaugati 3-4 linguri de aluat in tigaie si gatiti 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc usor si se patrund.
Pastrati clatitele la cald pana terminati aluatul.

Feliati celelalte 2 banane.
Asezati cate 3 clatite suprapuse pe o farfurie, alternandu-le cu felii de banana si frisca.
Stropiti cu sos caramel, pudrati cu zahar si presarati fulgi de cocos.

Foto: Flickr


Pofta buna!