Site coolinaria.ro

Parfait de lamaie cu mure


Serviti mure sau afine intre 2 straturi fine de crema de lamaie si limeta.

Parfait de lamaie cu mure

Ingrediente:
  • 400 gr mure
  • 2 linguri zahar
  • 225 gr crema de branza degresata
  • 350 ml iaurt grecesc degresat
  • 2-3 ml esenta de vanilie
  • 2 lingurite miere
  • 1 lamaie
  • 1 limeta
Mod de preparare:
Puneti o treime din cantitatea de mure intr-o craticioara si presarati zahar.
Puneti la foc mic spre mediu si amestecati din cand in cand, pana ce murele incep sa lase zeama.
Mariti flacara si continuati sa amestecati, zdrobind fructele, pana se ingroasa sosul obtinut, aprox. 5-8 minute.
Strecurati printr-o sita fina intr-un castron si lasati deoparte sa se raceasca.

Amestecati crema de branza cu iaurt, vanilie si miere in bolul mixerului si mixati la viteza mare pana obtineti o textura cremoasa si pufoasa.
Impartiti crema obtinuta in doua boluri.
Radeti coaja lamaii si adaugati-o intr-unul din boluri.
Taiati lamaia in doua si stoarceti jumatate in acelasi bol. Amestecati bine.
Repetati aceasta procedura cu limeta in al doilea bol.

Puneti crema de lamaie in 3-4 boluri sau pahare.
Dati murele ramase prin zahar si adaugati-le peste crema de lamaie.
Acoperiti cu crema de limeta si stropiti cu siropul de mure preparat anterior.
Ornati cu cateva mure, daca doriti.
Serviti imediat.

Cele 2 creme pot fi pastrate la rece, separat, in cutii etanse timp de 8 ore (sau peste noapte).

Foto: Flickr


Pofta buna!