Site coolinaria.ro

Paste cu sunca si rosii


Daca nu aveti prea mult timp la dispozitie sau ustensile de bucatarie sofisticate, apelati la aceasta reteta usoara si rapida!

Paste cu sunca si rosii

Ingrediente:
  • 2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
  • 1 ceapa, curatata si tocata fin
  • 30 ml ulei de masline
  • 125 gr sunca presata, tocata fin
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1/4 lingurita zahar extrafin (sau zahar tos zdrobit)
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1 conserva de rosii tocate (400 gr)
  • 225 gr spaghete
  • sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • 125 gr mozzarella, maruntita fin sau rasa
  • parmezan ras (optional)
Mod de preparare:
Puneti la fiert apa pentru paste, cu sare.
Turnati uleiul de masline intr-o tigaie si condimentati-l cu piper negru.
Sotati ceapa 4 minute, amestecand din cand in cand.
Adaugati usturoiul si prajiti inca 2-3 minute, cu grija sa nu se arda.
Adaugati sunca si sotati 1 minut, ca sa absoarba aromele de ceapa si usturoi.
Adaugati pasta de tomate si conserva de rosii. Condimentati cu oregano si zahar.

Intre timp, fierbeti pastele 8-10 minute in apa cu sare.
Scurgeti pastele si puneti-le la loc in oala, fara apa.
Turnati deasupra sosul gatit si amestecati foarte bine.
Serviti cu mozzarella rasa si, optional, parmezan ras.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!