Site coolinaria.ro

Risotto cu mazare si branza


Serviti un risotto vegetarian cremos, cu zeama de lamaie din abundenta.

Risotto cu mazare si branza

Ingrediente:
  • 100 gr branza de capra
  • 150 gr orez pt risotto
  • 250 ml supa de legume
  • 75 ml vin alb
  • 25 ml smantana
  • 1/2 ceapa mica, tocata
  • 100 gr mazare fiarta
  • 1/2 lamaie (zeama si coaja rasa)
  • 40 gr unt
  • sare si piper
Mod de preparare:
Topiti untul la foc mic.
Adaugati ceapa si sotati pana se inmoaie si devine transparenta.
Turnati vinul si lasati sa scada la jumatate, apoi adaugati treptat supa.
Adaugati branza maruntita si smantana si amestecati bine.
Asezonati cu sare si piper.
Mai lasati pe foc 40 de minute, apoi adaugati mazarea gatita, zeama de lamaie si coaja de lamaie rasa.
Verificati ca s-a fiert orezul si sosul este cremos.

Foto: Flickr


Pofta buna!