Site coolinaria.ro

Gem de pere cu ghimbir


Gemul de pere condimentat cu ghimbir este completat cu zeama de lime din belsug. Cantitatile date sunt pentru 3-4 borcane de 250 ml.

Gem de pere cu ghimbir

Ingrediente:
  • 8 pere medii
  • 3 lime (zeama si coaja rasa)
  • 470 gr zahar tos
  • 1 lingura ghimbir ras
Mod de preparare:
Pregatiti borcanele pentru procesul de sterilizare si conservare.

Curatati perele de coaja si cotor si tocati-le marunt.
Puneti intr-o oala mare (nereactiva) bucatile de pere, zeama de lime, coaja rasa de lime, zaharul si ghimbirul.
Aduceti la fierbere la foc mediu, amestecand sa se dizolve zaharul.
Fierbeti 15 minute, amestecand des, sau pana se ingroasa compozitia.
Perele se vor dezintegra si vor incepe sa se inchida la culoare.

Luati de pe foc si verificati ca temperatura sa fie de 105 grade Celsius. Acest test al temperaturii este necesar pentru gemurile de casa fara pectina adaugata. Daca temperatura gemului este mai scazuta, puneti oala inapoi pe foc.
Cand se atinge temperatura de 105 grade, spumati si turnati gemul in borcane, lasand 5-6 mm spatiu pana la capac.

Insurubati capacele si puneti borcanele in baie de apa fiarta 10-15 minute.
Lasati sa se raceasca complet inainte de a depozita in camara.

Foto: Flickr


Pofta buna!