Site coolinaria.ro

Briose cu cartofi dulci


Incorporati cartofii dulci in deserturi de casa inedite!
Cantitatile date sunt pentru 6-8 prajituri mici.

Briose cu cartofi dulci

Ingrediente:
  • 1 cartof dulce (aprox. 125 grame)
  • 95 gr faina
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 1/3 lingurita nucsoara
  • 1/3 lingurita sare
  • 55 gr unt nesarat, la temperatura camerei
  • 115 gr zahar
  • 1 ou mare, la temperatura camerei
  • 2-3 ml esenta de vanilie
  • 60 ml smantana
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
Spalati cartoful dulce, tamponati-l cu prosoape de hartie si dati-l la cuptor o ora.
Curatati si zdrobiti cartoful copt.
Pastrati jumatate de cana de piure de cartofi dulci si folositi ce ramane intr-un piure obisnuit.

Micsorati temperatura cuptorului la 175 grade Celsius.
Tapetati o tava de briose cu hartiute si lasati-o deoparte.
Intr-un castronel, amestecati faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nucsoara si sarea.

Puneti in castronul mixerului untul si zaharul si mixati la viteza medie spre mare, pana ce se omogenizeaza compozitia si devine pufoasa si deschisa la culoare, aprox. 5 minute.
Adaugati oul si esenta de vanilie si mixati la viteza mediu 1 minut pana se incorporeaza.
La viteza mica spre medie, adaugati si mixati smantana, urmata de piureul de cartof dulce.
Incorporati cu o spatula amestecul de ingrediente uscate.

Impartiti aluatul in formele de briose si dati la cuptor 15-18 minute, sau pana trec testul cu scobitoarea.
Lasati sa se raceasca complet pe un gratar.

Foto: Flickr


Pofta buna!