Site coolinaria.ro

Placinta de spanac




Ingrediente:
  • 1 kg spanac
  • 5 legaturi de marar
  • 5 cepe
  • ulei
  • sare
  • piper
  • telemea
  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • pachet de unt
  • sare
Mod de preparare:
Puneti toate ingredientele intr-un bol, plus adaugati si un pahar cu apa calduta, si amestecati pana obtineti un aluat. Impartiti aluatul in patru si intindeti-le in foi subtiri.

Pot insa fi folosite si foi de placinta cumparate gata facute de la magazin.

Umplutura
Cepele se taie marunt si se pun intr-o tigaie incinsa pana se prajesc. Taiati apoi spanacul si adaugati-l in tigaie; presarati cu sare si piper. Treptat se adauga mararul si telemeaua taiata marunt. Se lasa la foc in jur de 15 minute.

Ungeti tava cu ulei, puneti cate o foaie de aluat peste care adaugati umplutura, apoi acoperiti-o cu o a doua foie de aluat si adaugati deasupra umplutura si tot asa pana ce terminati cele 4 foi. Dupa ce ati terminat, se adauga la cuptor pentru o ora la foc mic.


Pofta buna!