Dupa ce savurati miezul dulce al pepenelui rosu, nu aruncati coaja, ci transformati-o intr-un sos dulce-picant de inspiratie indiana (chutney), cu care sa va acompaniati mancarurile!
Folositi partea verde deschis a pepenelui, fara coaja exterioara verde inchis.
Puneti coaja de pepene, stafidele, ardeii iuti, ghimbirul, usturoiul, piperul, scortisoara, cardamomul, pudra de ghimbir, cuisoarele, sarea si jumatate din cantitatea de otet intr-o oala foarte mare.
Adaugati apa cat sa acopere coaja si amestecati bine.
Aduceti la fierbere si micsorati imediat flacara.
Fierbeti la foc mic o ora, amestecand din cand in cand, pana ce coaja pepenului devine sticloasa.
Adaugati restul otetului, zeama de lime si zaharul si amestecati pana se dizolva zaharul.
Aduceti usor la fierbere si, amestecand des, lasati pe foc pana ce lichidul capata consistenta unui gem.
Puneti sosul rezultat intr-un borcan mare sterilizat.
Se poate pastra la rece mai multe luni.
Foto: Flickr
Pofta buna!