Site coolinaria.ro

Blat de tort


E mult mai sanatos sa preparati tortul in casa. Dupa ce faceti acest blat, il feliati si il umpleti cu crema dorita.

Blat de tort

Ingrediente:
  • 4 oua
  • 140 gr zahar pudra
  • 120 gr faina
  • 40 gr unt moale
  • coloranti alimentari (optional)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Puneti ouale si zaharul pudra intr-un vas ce poate fi pus la baie de aburi si amestecati energic cu telul.
Puneti vasul la baie de aburi si amestecati pe foc pana se ingroasa compozitia. Trebuie sa se deschida la culoare, sa-si tripleze volumul si sa devina cremoasa.
Luati de la aburi si continuati sa amestecati cu telul pana se raceste.
Adaugati apoi, treptat, faina cernuta si amestecati usor cu spatula.
Amestecati o parte din acest aluat cu untul topit, dupa care adaugati inapoi peste restul aluatului.
Acesta e momentul in care puteti adauga coloranti alimentari, daca doriti.
Turnati aluatul intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina si dati la cuptor 20 de minute.
Lasati sa se raceasca cateva minute inainte de a scoate blatul din forma pe un gratar.
Lasati sa se raceasca complet inainte de a felia si umple cu crema.

SFATUL BUCATARULUI:
Pentru a da un plus de gust blatului inainte de a-l felia, preparati un sirop din 100 gr zahar si 60 ml apa.
Aduceti acest sirop la fierbere si completati-l cu aroma preferata (esenta de vanilie, de portocale etc.)
Stropiti blatul cu acest sirop, ca sa se inmoaie.


Pofta buna!