Site coolinaria.ro

Mamaliga


Mamaliga, mancare traditionala pentru romani, poate fi servita si simpla, dar si in diverse combinatii, cu branza, cartofi sau ciuperci. Branza adaugata poate fi fie dulce, fie sarata (telemea). Se adauga si smantana.

Este o garnitura des intalnita, in special pentru tochituri. Poate tine loc de paine.


Ingrediente:
  • o lingura de sare
  • apa – in cantitate moderata, iar malai se pune in functie de cantitatea de apa folosita.
Mod de preparare:
Se pune apa cu sare intr-un cean si se lasa la fiert, apoi se pune malaiul treptat in cantitati mici, amestecandu-l continu cu o lingura de lemn. Acest lucru se continua pana cand apa si malaiul se imbina pentru a nu face cocoloase, dupa care se lasa sa fiarba cateva minute.
Apoi se amesteca bine, iar malaiul este adaugat in continuare pana cand consistenta mamaligii devine din ce in ce mai groasa.


Pofta buna!