Site coolinaria.ro

Bastonase de mamaliga


Puteti prepara si raci mamaliga cu o zi inainte, dar taiati-o in bastonase si rumeniti-o la cuptor cu putin timp inainte de servire.

Bastonase de mamaliga

Ingrediente:
  • ulei de masline, pentru uns
  • 775 ml apa rece
  • 160 gr malai
  • 1 lingurita salvie tocata
  • 1 lingurita rozmarin tocat
  • 50 gr parmezan ras
  • 30 gr unt, taiat bucatele
Mod de preparare:
Ungeti cu ulei o forma de copt de aprox. 20 x 20 cm.

Amestecati apa rece cu malai, ierburi si 3/4 lingurita de sare intr-o oala medie.
Aduceti la fierbere la foc moderat, amestecand cu telul.
Micsorati flacara si amestecati in continuare pe foc cu o lingura de lemn, pana ce mamaliga incepe sa se traga de pe marginile oalei, aprox. 15-20 minute.
Adaugati parmezanul si untul si amestecati pana se incorporeaza, apoi transferati mamaliga in tava de copt unsa cu ulei.
Intindeti mamaliga uniform cu ajutorul unei spatule de silicon umede.
Dati la rece, fara capac, pana se asaza, aprox. 45 minute.

Preincalziti rezistenta cuptorului (gril).
Tapetati o tava intinsa cu hartie de copt si ungeti cu ulei.
Scoateti mamaliga din forma si taiati-o in 16 bastonase (de aprox. 10 x 2,5 cm).
Ungeti bastonasele cu ulei si asezati-le in tava intinsa, la distanta egala unele de altele.
Rumeniti-le la aprox. 10 cm de rezistenta cuptorului timp de 15-20 de minute.

Foto: Flickr


Pofta buna!