Site coolinaria.ro

Crema usoara de patiserie


Inainte de a aduce laptele la fierbere, il puteti asezona cu cafea instant sau cacao.

Crema usoara de patiserie

Ingrediente:
  • 50 gr faina
  • 100 gr zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte semidegresat
  • 1 pastaie vanilie
  • 300 ml smantana lichida
Mod de preparare:
Puneti laptele pe foc impreuna cu pastaia de vanilie rupta in doua. Aduceti la fierbere.
Intr-un castron, bateti galbenusurile cu zaharul pana devin deschise la culoare.
Adaugati faina si amestecati din nou pana obtineti o compozitie fina, fara cocoloase.
Adaugati laptele fierbinte si amestecati.

Transferati crema in oala in care ati fiert laptele.
Amestecati pe foc incontinuu pana se ingroasa bine.
Turnati crema intr-o tava si acoperiti-o cu folie alimentara, ca sa nu fie deloc in contact cu aerul si se formeze cumva crusta. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, apoi in frigider.

Cu ajutorul unui mixer electric, bateti smantana frisca. Pastrati deoparte.
Dupa ce s-a racit bine crema, amestecati-o cu telul ca sa se omogenizeze.
Adaugati 1/3 din frisca in crema si amestecati energic cu o spatula. Incorporati cu grija restul de frisca.
Lasati sa se odihneasca 30 de minute la rece inainte de a o utiliza.


Pofta buna!