Site coolinaria.ro

Martipan


Torturile frumos ornate din comert pot fi reproduse cu usurinta si acasa. Preparati martipanul in culorile dorite si imbracati tortul aniversar!

Martipan

Ingrediente:
  • 250 gr faina de migdale
  • 250 gr zahar pudra
  • 2 albusuri
  • 4 picaturi esenta de migdale
  • coloranti alimentari
Mod de preparare:
Amestecati faina de migdale cu zaharul pudra.
Adaugati esenta de migdale.
Bateti albusurile cu telul.
Adaugati treptat albusurile in amestecul pudra.
Amestecati pana obtineti o bila compacta.
Impartiti pasta in mai multe boluri, in functie de cate culori vreti.
Adaugati cateva picaturi de colorant alimentar in fiecare bol. Framantati energic pana se integreaza complet colorantul.
Puteti sa folositi acum martipanul pentru a va decora deserturile.

SFATUL BUCATARULUI:
Pastrati martipanul invelit strans in folie alimentara, intr-o cutie ermetica.
Depozitati intr-un loc uscat, ferit de lumina (nu in frigider sau congelator).
Martipanul nu se pastreaza la fel de bine ca pasta de zahar, asa ca e preferabil sa-l folositi mai repede.


Pofta buna!