Site coolinaria.ro

Crap la gratar




Ingrediente:
  • 2 crapi proaspeti, intregi
  • 1 lamaie
  • mirodenii dupa gust
Mod de preparare:
Gratarul se unge cu slanina. Se spala pestele, si se sareaza. Pestele se pune intreg pe un gratar, dupa ce a stat cu sarea pe el 30 min. Pentru a fi usor de manevrat, se poate folosi o foita de aluminiu, peste care se aseaza pestele. Daca sectiunea nu este groasa (2-3-4 cm) nu este necesara intoarcerea. Se mananca direct in foita. Daca il doriti insa crocant, in acest caz el trebuie pus direct pe gratar, si intors des (o data la 2-3 minute). Daca il lasati mai mult pe o parte se va arde. Se poate folosi si un gratar special de peste, cu maner si 2 parti metalice, pentru o manevrare mai usoara. Pe gratar normal se foloseste o paleta pentru a realiza intoarcerea. Se unge cu putin ulei daca nu este destul de gras. Cand pestele se aureste, se scoate de pe gratar. Se asezoneaza cu putina lamaie. Se serveste cu cartofi natur si morcovi fierti.


Pofta buna!