Site coolinaria.ro

Quinoa cu creveti si ananas


Cantitatile date sunt pentru 2 portii de salata, pentru o cina usoara.

Quinoa cu creveti si ananas

Ingrediente:
  • Pentru marinata:
  • 2 lingurite miere
  • 15 ml ulei de masline extra-virgin
  • 1 lime mic (zeama si coaja rasa)
  • 1 lingurita suc de ananas
  • 3 linguri patrunjel tocat, impartite
  • sare si piper, dupa gust
  • Pentru salata:
  • 90 gr quinoa
  • 10 creveti, curatati
  • 1/2 cana ananas, taiat cubulete
  • sare si piper
  • 1/2 ceapa mica, tocata
Mod de preparare:
Puneti 250 ml de apa, quinoa si un praf de sare intr-o craticioara.
Aduceti la fierbere, micsorati flacara si acoperiti cu capac.
Lasati pe foc inca 10-15 minute, sa se inmoaie quinoa.
Scurgeti, daca este nevoie, si lasati deoparte sa se raceasca.

Intr-un castronel, amestecati mierea cu uleiul de masline, zeama de lime, coaja de lime rasa si sucul de ananas.
Asezonati dupa gust cu sare si piper.
Intr-un castronel separat, adaugati crevetii si condimentati cu putina sare si piper.
Amestecati crevetii cu jumatate din marinata si 1 lingura de patrunjel.
Lasati la marinat minim 10 minute, preferabil jumatate de ora.

Incingeti o tigaie la foc mediu spre tare.
Adaugati crevetii si gatiti-i 2 minute pe fiecare parte.
Puneti-i deoparte sa se raceasca.

Amestecati quinoa racita cu marinata ramansa, bucatile de ananas, ceapa tocata si 2 linguri de patrunjel.
Adaugati crevetii si amestecati.

Foto: Flickr


Pofta buna!