Cantitatile date sunt pentru 2 portii de salata, pentru o cina usoara.
Puneti 250 ml de apa, quinoa si un praf de sare intr-o craticioara.
Aduceti la fierbere, micsorati flacara si acoperiti cu capac.
Lasati pe foc inca 10-15 minute, sa se inmoaie quinoa.
Scurgeti, daca este nevoie, si lasati deoparte sa se raceasca.
Intr-un castronel, amestecati mierea cu uleiul de masline, zeama de lime, coaja de lime rasa si sucul de ananas.
Asezonati dupa gust cu sare si piper.
Intr-un castronel separat, adaugati crevetii si condimentati cu putina sare si piper.
Amestecati crevetii cu jumatate din marinata si 1 lingura de patrunjel.
Lasati la marinat minim 10 minute, preferabil jumatate de ora.
Incingeti o tigaie la foc mediu spre tare.
Adaugati crevetii si gatiti-i 2 minute pe fiecare parte.
Puneti-i deoparte sa se raceasca.
Amestecati quinoa racita cu marinata ramansa, bucatile de ananas, ceapa tocata si 2 linguri de patrunjel.
Adaugati crevetii si amestecati.
Foto: Flickr
Pofta buna!