Pufoasele clatite americane (pancakes) pot avea branza incorporata in aluat... Merg de minune servite cu crema de lamaie.
Lasati ricotta la scurs 30 de minute si stoarceti excesul de zer.
Intr-un castron mare, amestecati cu telul branza scursa cu laptele, galbenusurile si esenta de vanilie, pana se omogenizeaza.
Intr-un castron mai mic, amestecati faina cu praful de copt, zaharul si sarea.
Adaugati amestecul de faina peste cel de branza si amestecati usor sa se combine.
Bateti albusul spuma pana se formeaza varfuri tari.
Amestecati cu telul o parte din albusurile batute in aluat, dupa care incorporati restul cu grija, cu ajutorul unei spatule.
Incingeti o tigaie mica antiaderenta la foc mediu.
Turnati in tigaie cate o treime de cana de aluat si gatiti clatitele 3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.
Obtineti 6 clatite pufoase, pe care, optional, le puteti pudra cu zahar.
Foto: Flickr
Pofta buna!