Site coolinaria.ro

Budinca de banane


Transformati bananele prea trecute in budinca si serviti cu frisca facuta in casa.

Budinca de banane

Ingrediente:
  • 200 gr zahar
  • 4-5 linguri amidon de porumb
  • 1 ou, la temperatura camerei
  • 2 galbenusuri, la temperatura camerei
  • 750 ml lapte integral
  • 20 ml esenta de vanilie, impartita 15/5
  • 1/2 lingurita sare
  • 70 gr unt nesarat
  • 4 banane mari foarte coapte, feliate subtire
  • 300 gr biscuiti cu vanilie (zdrobiti 10 biscuiti si pastrati-i pe restul intregi)
  • 250 ml smantana
  • 60 gr zahar pudra
Mod de preparare:
Amestecati intr-o craticioara zaharul cu amidonul, oul, galbenusurile, 15 ml esenta de vanilie si sarea.
Puneti amestecul pe foc mediu, amestecand in continuu cu telul, pana ce compozitia incepe sa se ingroase si sa "bolboroseasca", aprox. 8-10 minute.
Adaugati untul taiat bucatele si micsorati flacara la minim.
Amestecati cu telul pana se topeste complet untul.
Strecurati crema printr-o sita deasa si dati la rece 20 de minute.
Dupa ce se raceste, asezati un strat de felii de banane pe fundul unui vas cu capacitatea de 2-3 litri.
Acoperiti cu un strat de biscuiti si apoi un strat de crema.
Repetati straturile pana terminati ingredientele. Ultimul strat ar trebui sa fie crema.
Acoperiti cu folie alimentara si dati la rece minim 6 ore.

Bateti smantana cu zaharul pudra si vanilia ramasa (5 ml) pana obtineti o frisca pufoasa.
Intindeti frisca peste budinca racita, zdrobiti biscuitii ramasi si presarati-i deasupra.

Foto: Flickr


Pofta buna!