Site coolinaria.ro

Briose cu merisoare si portocale


Cantitatile date sunt pentru 12 briose. Pentru deserturi mai mici si mai numeroase, apelati la tavi speciale pentru mini-briose.

Briose cu merisoare si portocale

Ingrediente:
  • 250 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 120 gr merisoare
  • 1 ou
  • 180 ml zeama de portocale
  • 60 ml ulei vegetal
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 205 grade Celsius.
Amestecati ingredientele uscate (faina, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare).
Adaugati merisoarele si amestecati.
Separat, bateti oul cu zeama de portocale, uleiul si coaja rasa de portocala.
Adaugati ingredientele uscate peste amestecul umed si amestecati cat sa se umezeasca uniform compozitia.
Cu ajutorul unei linguri, umpleti formele de briose unse pana la 3/4 din inaltime.
Presarati putin zahar deasupra.
Dati la cuptor 15-20 de minute, pana se rumenesc usor briosele.

Foto: Flickr


Pofta buna!