Site coolinaria.ro

Mamaliga cu gorgonzola


Daca nu sunteti fan gorgonzola si preferati o branza fara mucegai, apelati cu incredere la branza feta.

Mamaliga cu gorgonzola

Ingrediente:
  • 1 L lapte
  • 125 ml smantana
  • 160 gr malai
  • 185 gr branza gorgonzola, maruntita
  • 60 gr miez de nuca, tocat grosier si prajit usor
Mod de preparare:
Aduceti laptele cu smantana la fierbere la foc mediu.
Adaugati treptat malaiul si amestecati cu telul.
Micsorati flacara.
Lasati pe foc 10-20 de minute (in functie de granulatia malaiului), pana ce mamaliga devine cremoasa, amestecand des.
Asezonati dupa gust cu sare si piper.

Incingeti rezistenta cuptorului.
Transferati mamaliga fiarta intr-o tava de copt de aprox. 23 cm diametru.
Presarati branza deasupra si dati la cuptor, pe functia grill, pana se topeste branza.
Presarati cu miezul de nuca tocat si prajit si serviti imediat.

Foto: Flickr


Pofta buna!