Pe langa aroma deosebita de dovleac a acestui chec, adevarata surpriza o reprezinta stratul de crema de branza cu scortisoara din mijloc.
Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
Ungeti si tapetati cu faina o forma de copt de aprox. 13 x 23 cm.
Puneti toate ingredientele pentru cheesecake in bolul mixerului.
Mixati 2 minute, pana obtineti o crema omogena si fina.
Transferati intr-un castron si lasati deoparte.
In alt castron, cerneti faina cu bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara. Lasati deoparte.
Puneti piureul de dovleac, uleiul, ouale si zaharul in bolul mixerului.
Cu accesoriul paleta montat, amestecati 1 minut, pana se omogenizeaza.
Adaugati amestecul de faina si mixati cat sa se incorporeze uniform.
Puneti in tava de copt jumatate din aluatul cu dovleac.
Turnati deasupra crema de branza preparata si apoi restul aluatului cu dovleac.
Dati la cuptor 50-60 de minute, sau pana trece testul cu scobitoarea (folosi un bat de frigaruie mai lung).
Lasati checul sa se raceasca in forma 10 minute.
Scoateti-l din forma si lasati-l sa se raceasca de tot pe un gratar.
Serviti rece sau la temperatura camerei.
Foto: Flickr
Pofta buna!