Nimic nu spune mai bine "mancare de toamna" decat o supa crema fierbinte de dovleac si castane!
Fierbeti castanele in apa cu sare 20-30 de minute.
Scurgeti castanele si curatati-le dupa ce se mai racesc putin.
Incingeti intr-o tigaie untul cu 45 ml ulei de masline.
Sotati ceapa tocata la foc mic.
Dupa cateva minute, adaugati castanele usor zdrobite si amestecati cateva minute pe foc.
Deglasati tigaia cu putin vin alb.
Adaugati dovleacul tocat si gatiti 5-10 minute.
Adaugati un polonic de supa si amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn.
Lasati la foc mic, completand cu supa daca se usuca prea mult dovleacul.
Dupa aprox. 20 de minute, adaugati sare, piper, cimbru si o frunza de dafin.
Pasati supa cu un mixer vertical pana obtineti o crema fina.
Serviti supa fierbinte cu putin ulei de masline, fulgi de parmezan si piper proaspat macinat.
Foto: Flickr
Pofta buna!