Site coolinaria.ro

Fursecuri cu ciocolata


Faceti cunostinta cu desertul suprem: fursecuri cremoase cu ciocolata neagra si zahar brun!

Fursecuri cu ciocolata

Ingrediente:
  • Pentru aprox. 30 fursecuri:
  • 125 gr ciocolata neagra minim 70%
  • 125 gr faina
  • 30 gr cacao pudra
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 115 gr unt nesarat, la temperatura camerei
  • 65 gr zahar brun
  • 55 gr zahar alb tos
  • 1 ou, la temperatura camerei
  • 5 ml esenta de vanilie
  • 260 gr fulgi de ciocolata neagra
Mod de preparare:
Tapetati o tava cu hartie de copt.
Maruntiti ciocolata si topiti-o la baie de aburi sau la microunde.
Lasati deoparte sa se raceasca.

Amestecati intr-un castron faina cu amidon, cacao, bicarbonat de sodiu si sare.
Puneti untul cu zaharul brun si cel alb in bolul mixerului.
Bateti la viteza medie spre mare timp de 5 minute.
Adaugati oul si esenta de vanilie si mai mixati 1 minut la viteza medie.
Adaugati ciocolata topita si mixati pana se incorporeaza complet.
Adaugati amestecul de faina si bateti la viteza joasa pana se incorporeaza.
Adaugati fulgii de ciocolata in aluat si amestecati cu o spatula.

Luati cate o lingura de aluat, rulati sub forma de bila intre palme si asezati in tava de copt.
Fursecurile nu trebuie sa fie foarte distantate in aceasta etapa.
Dati la rece o ora pana se intareste aluatul.

Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Asezati fursecurile la aprox. 5 cm distanta si dati-le la cuptor imediat ce le scoateti din frigider, fara sa le turtiti.
Coaceti-le 15-18 minute.
Puneti tava de copt pe un gratar si lasati fursecurile sa se raceasca de tot inainte de a le depozita intr-o cutie etansa.
Se pot pastra o saptamana.

Foto: Flickr


Pofta buna!