Somon la tigaie
Secretul acestei retete este sa lasati somonul sa se odihneasca 5-6 minute la final.
Ingrediente:
- 2 fileuri de somon de 200 gr fiecare
- 60 ml sos de soia
- 1 lingura miere
- piper negru proaspat macinat
- 15 ml zeama de lamaie
- 30 ml ulei de masline
- patrunjel, pentru decor
Mod de preparare:
Amestecati sosul de soia cu zeama de lamaie, miere si piper.
Puneti fileurile de somon la marinat in acest amestec si dati la rece 30-60 de minute, intorcandu-le din cand in cand.
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu.
Prajiti pestele 3 minute pe fiecare parte.
Luati de pe foc, acoperiti cu capac sau folie de aluminiu si lasati sa se odihneasca 5-6 minute.
Ornati cu patrunjel tocat si serviti cu garnitura preferata.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!