Site coolinaria.ro

Struguri murati


Pentru aceasta reteta sunt de preferat strugurii fara seminte, rosii sau negri.

Struguri murati

Ingrediente:
  • 450 gr struguri
  • 250 ml otet din vin alb
  • 200 gr zahar
  • 1 1/2 lingurite seminte de mustar
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 1 baton scortisoara, taiat in 2
  • 1/4 lingurita sare
Mod de preparare:
Taiati cu un cutit bine ascutit capatul boabelor de strugure care a fost atasat de ciorchine.
Impartiti boabele de struguri in 2 borcane de 450-500 ml.
Puneti restul ingredientelor intr-o craticioara si aduceti la fierbere la foc mediu.
Lasati sa se raceasca zeama si turnati-o peste struguri, punand cate jumatate de baton de scortisoara in fiecare borcan.
Puneti borcanele la rece minim 8 ore, preferabil peste noapte.
Serviti strugurii murati reci, impreuna cu branzeturile preferate.

Foto: Flickr


Pofta buna!