Struguri murati
Pentru aceasta reteta sunt de preferat strugurii fara seminte, rosii sau negri.
Ingrediente:
- 450 gr struguri
- 250 ml otet din vin alb
- 200 gr zahar
- 1 1/2 lingurite seminte de mustar
- 1 lingurita boabe de piper
- 1 baton scortisoara, taiat in 2
- 1/4 lingurita sare
Mod de preparare:
Taiati cu un cutit bine ascutit capatul boabelor de strugure care a fost atasat de ciorchine.
Impartiti boabele de struguri in 2 borcane de 450-500 ml.
Puneti restul ingredientelor intr-o craticioara si aduceti la fierbere la foc mediu.
Lasati sa se raceasca zeama si turnati-o peste struguri, punand cate jumatate de baton de scortisoara in fiecare borcan.
Puneti borcanele la rece minim 8 ore, preferabil peste noapte.
Serviti strugurii murati reci, impreuna cu branzeturile preferate.
Foto: Flickr
Pofta buna!