Site coolinaria.ro

Batoane de cereale cu pere


Pentru un mic dejun energizant, apelati la batoane de cereale preparate in casa cu miere, migdale, vanilie si pere.

Batoane de cereale cu pere

Ingrediente:
  • 125 gr unt nesarat
  • 125 gr zahar brun
  • 75 gr miere
  • 5 ml esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie (optional)
  • 200 gr fulgi de ovaz
  • 1 lingurita mix de condimente (scortisoara + nucsoara + cuisoare)
  • un praf de sare
  • 200 gr migdale (intregi sau tocate)
  • 150 gr pere rase grosier
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 160 grade Celsius.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 20 x 20 cm.
Topiti intr-o craticioara untul cu zahar, miere, vanilie si coaja de lamaie (daca folositi) si amestecati pe foc pana se dizolva zaharul.
Amestecati fulgii de ovaz cu condimente, sare si migdale. Incorporati perele rase.
Adaugati amestecul de unt topit si amestecati pana obtineti o compozitie cat de cat omogena, lipicioasa.
Apasati amestecul in tava de copt si puneti-o pe gratarul din mijloc al cuptorului.
Coaceti 30 de minute sau pana se rumeneste deasupra si devine crocant pe margini.

Sfatul bucatarului:
Pentru cele mai bune rezultate, lasati sa se raceasca de tot inainte de a felia in 12 batoane.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!