Site coolinaria.ro

Garnituri dietetice: Legume gratinate


Preferate de vegetarieni, de femeile care tin la silueta, dar si de gurmanzi care le pot asocia ca garnitura cu orice tip de friptura, legumele gratinate sunt savuroase si usor de preparat.


Ingrediente:
  • un dovlecel
  • o rosie
  • o vânata
  • 2 ciuperci
  • 2 rosii din conserva
  • 30g mozzarela
  • oregano
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
Mod de preparare:
Legumele se spala, se taie felii nici prea groase nici prea subtiri si se prajesc pe gratar pâna capata o frumoasa culoare aurie si un design deosebit creat de forma gratarului.

Feliile astfel preparate se asaza pe un platou termorezistent. Peste ele se pune mozzarela taiata la rândul ei în felii si se da la cuptor la foc mic pâna se topeste brânza.

Se scoate din cuptor si se stropeste cu uleiul de masline, se asezoneaza cu sare dupa gust si se orneaza cu oregano.


Pofta buna!