Site coolinaria.ro

Tarta cu macrou si praz


Serviti aceasta tarta cu macrou afumat impreuna cu salata verde si garnitura de cartofi.

Tarta cu macrou si praz

Ingrediente:
  • Pentru aluat:
  • 100 gr faina integrala
  • 100 gr faina alba
  • 100 gr unt
  • 20 ml apa
  • Pentru umplutura:
  • 3 oua
  • 100 ml apa
  • 100 ml lapte
  • 3 fileuri macrou afumat condimentat
  • 3 buc. praz
  • ceapa verde tocata
Mod de preparare:
Cerneti impreuna cele 2 tipuri de faina si maruntit untul in amestec, formand firimituri.
Adaugati treptat apa si amestecati pentru a-i da consistenta de aluat.
Dati la rece 20 de minute.

Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Puneti aluatul intr-o forma de tarta de 30 cm diametru, apasandu-l usor pe marginile formei.
Coaceti aluatul in orb 15 minute.

Feliati subtire prazul si puneti-l pe foc cu 100 ml apa, pana se inmoaie.
Bateti ouale cu lapte, maruntiti macroul afumat in compozitie si adaugati si ceapa verde tocata.
Puneti prazul pe fundul tartei si turnati deasupra amestecul de oua cu macrou.
Dati la cuptor inca 25 de minute, pana se incheaga bine tarta si se rumeneste usor.

Foto: Flickr


Pofta buna!