Site coolinaria.ro

Briose cu mere si castane


Serviti un desert de toamna de nota 10 plus!

Briose cu mere si castane

Ingrediente:
  • Pentru 10 briose:
  • 2 oua mici
  • 185 ml lapte
  • 60 ml ulei vegetal
  • 5 ml esenta de vanilie
  • 130 gr castane fierte, curatate si maruntite
  • 1 mar, curatat si tocat
  • 250 gr faina 100 gr zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru topping:
  • 45 gr castane fierte, curatate si maruntite
  • 50 gr zahar brun
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 205 grade Celsius.
Pulverizati putin ulei in tava de briose.
Preparati toppingul amestecand castanele maruntite fin cu zaharul brun. Lasati deoparte.
Amestecati ingredientele uscate intr-un castron (faina, zahar, praf de copt si sare).
Separat, bateti ouale si adaugati apoi lapte, ulei, vanilie, castane tocate si mere tocate.
Incorporati amestecul de faina si umpleti formele de briose pe 3/4 cu aluatul obtinut.
Presarati 1/2 lingurita de topping pe fiecare briosa.
Dati la cuptor 30-35 de minute, pana trec testul cu scobitoarea.
Scoateti briosele din forme imediat, nu le lasati sa se raceasca in tava.

Foto: Flickr


Pofta buna!