Site coolinaria.ro

Galeta cu prune


Un desert de toamna delicios, gata in 30 de minute!

Galeta cu prune

Ingrediente:
  • aluat de patiserie
  • 10 prune mari
  • 1 lingura miere
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 lingura zahar
  • lapte
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Feliati prunele si amestecati-le intr-un castron cu miere, zahar si zeama de lamaie.
Intindeti aluatul in forma de rotund.
Puneti in mijlocul aluatului feliile de pruna si trageti marginile pentru a acoperi partial prunele.
Ciupiti aluatul pentru a-l mentine sub forma de punguta deschisa, ca sa nu se desfaca in cuptor.
Ungeti marginile galetei cu lapte si dati la cuptor 30 de minute la 200 grade Celsius sau pana se rumeneste si "bolboroseste".
Pudrati cu zahar si serviti fierbinte.

Foto: Flickr


Pofta buna!