Site coolinaria.ro

Mancare de peste cu legume


Serviti aceasta mancare picanta pe pat de orez simplu sau cuscus. Puteti inlocui zeama de lamaie cu 30 ml otet de mere sau otet din vin alb.

Mancare de peste cu legume

Ingrediente:
  • 6 fileuri de halibut
  • 4 linguri patrunjel, tocat fin
  • 1 tulpina telina, feliata de 2,5 grosime
  • usturoi zdrobit, dupa gust
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 lingurita sare
  • 2 cepe medii, feliate inele
  • 3 cartofi, curatati si feliati de 5 mm grosime
  • 4 rosii, feliate grosier, sau 1 conserva de rosii tocate (400 gr)
  • 1/2 lingurita oregano
  • 60 ml ulei
  • 1 lingura pasta de tomate dizolvata in 60 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie
  • 60 ml apa
  • 3 ardei iuti tocati, sau mai multi, dupa gust
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Asezati fileurile de peste intr-o tava adanca, unsa in prealabil.
Amestecati patrunjelul cu telina, usturoi, chimen si sare si presarati pestele cu acest amestec.
Asezati deasupra inelele de ceapa, cartofii si bucatile de rosie si presarati oregano.
Intr-o craticioara, amestecati uleiul cu pasta de tomate dizolvata, zeama de lamaie, ardeii iuti si apa si aduceti la fierbere.
Turnati amestecul peste peste si dati la cuptor 30-40 de minute pana se gatesc pestele si cartofii.
Transferati pestele pe un platou mare de servit, puneti deasupra legumele si turnati deasupra sosul.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!