Site coolinaria.ro

Usturoi murat


Aceasta reteta indiana se adreseaza iubitorilor de usturoi care vor sa incerce si ceva inedit.

Usturoi murat

Ingrediente:
  • 14 capatani de usturoi, curatate
  • 500 ml zeama de lamaie (aprox. 15 lamai)
  • 2 linguri sare de mare
  • 100 gr fulgi de ardei iute (chili)
  • 2 lingurite seminte de fenicul
  • 300 ml ulei de susan
Mod de preparare:
Stoarceti lamaile si turnati zeama intr-un borcan sterilizat cu capacitatea de 1 litru.
Adaugati sarea si cateii de usturoi si lasati la murat 5 zile.
Dupa 5 zile, incingeti 30 ml din uleiul de susan si prajiti semintele de fenicul cu fulgii de ardei iute.
IMPORTANT: Asigurati-va ca bucataria este bine aerisita sau realizati aceasta procedura in aer liber, daca aveti posibilitatea.
Scurgeti de ulei si lasati sa se raceasca.
Puneti acest amestec intr-un borcan sterilizat cu capacitatea de 1,5 litri, adaugati usturoiul murat in zeama de lamaie si completati cu restul uleiului de susan.
Agitati bine borcanul si sigilati-l.
Ar trebui sa-l puteti servi dupa 2 saptamani.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!