Site coolinaria.ro

Blat de tort cu cacao


Pentru torturi cu crema preparate in casa, folositi un fir pentru taiat blatul in straturi.

Blat de tort cu cacao

Ingrediente:
  • 4 oua, separate
  • 125 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 1/2 pliculet drojdie
  • 2 inguri cacao pudra
  • sare
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
Amestecati faina cu drojdie si cacao.
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugati zaharul si continuati sa bateti.
Adaugati galbenusurile, apoi amestecul de faina in ploaie.
Nu asteptati sa se desumfle compozitia, turnati-o imediat in forma de copt si neteziti suprafata.
Dati la cuptor 20 de minute.

Lasati blatul sa se mai raceasca in forma inainte de a-l scoate (sa fie doar caldut).
Asteptati sa se raceasca de tot inainte de a-l felia cu firul pentru blat.

Foto: Flickr


Pofta buna!