Crema de dovleac cu lamaie
Folositi aceasta crema de sezon ca umplutura pentru tarte si placinte.
Ingrediente:
- 2 kg dovleac (fara seminte)
- 190 ml apa
- 2 kg zahar brun
- 225 gr unt
- 6 lamai
Mod de preparare:
Feliati dovleacul, cu tot cu coaja, si fierbeti-l in apa cu sare pana se inmoaie, aprox. 15-20 de minute.
Razuiti pulpa dovleacului si aruncati coaja. E mult mai usor decat daca incercati sa decojiti inainte de fierbere.
Treceti pulpa dovleacului printr-o sita intr-o oala mare cu 190 ml apa.
Adaugati zaharul, untul taiat bucatele, zeama si coaja rasa de la cele 6 lamai si aduceti incet la fierbere.
Fierbeti 5 minute, amestecand des.
Lasati sa se raceasca si depozitati in borcane sterilizate, cum procedati pentru dulceata.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!