Site coolinaria.ro

Prajitura cu miere si nuci


Cantitatile date sunt pentru 5 prajituri coapte in vase ramekin. Serviti-le la temperatura camerei, cu frisca sau inghetata de vanilie.

Prajitura cu miere si nuci

Ingrediente:
  • 70 gr miez de nuca (jumatati)
  • 30 gr zahar tos
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 60 gr faina
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • 1/3 lingurita sare
  • 85 gr unt nesarat, la temperatura camerei
  • 45 gr miere
  • 1-2 ml esenta de vanilie
  • 2 oua mici, la temperatura camerei
  • miez de nuca intreg - aprox. 10
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Ungeti cu unt 5 vase ramekin si lasati-le deoparte.
Tapetati cu hartie de copt o tava intinsa si intindeti miezul de nuca intr-un singur strat.
Dati la cuptor 8-10 minute pana se rumeneste usor miezul de nuca, cu grija sa nu se arda!
Scoateti tava din cuptor si lasati-o pe un gratar sa se raceasca de tot.
Dupa ce se raceste miezul de nuca, maruntiti-l in robotul de bucatarie cu o lingura de zahar.
Adaugati coaja rasa de lamaie si pulsati pana se incorporeaza uniform.

Amestecati faina, praful de copt si sarea intr-un castronel.
Adaugati miezul de nuca maruntit cu zahar si lamaie si omogenizati, zdrobind eventualele cocoloase.
Intr-un alt castron, puneti zaharul ramas cu unt, miere si esenta de vanilie.
Mixati acest amestec pana obtineti o crema fina, aprox. 4-5 minute.
Adaugati un ou si mixati un minut. Adaugati apoi si al doilea ou si mai mixati un minut.
Setati mixerul pe viteza mica si incorporati mixul de faina in 2 reprize, pana obtineti un aluat omogen.

Impartiti aluatul in cele 5 vase ramekin unse si presarati miez de nuca taiat bucatele.
Dati la cuptor 20-25 minute pana se rumenesc prajiturile si trec testul cu scobitoarea.

Foto: Flickr


Pofta buna!