Cantitatile date sunt pentru 5 prajituri coapte in vase ramekin. Serviti-le la temperatura camerei, cu frisca sau inghetata de vanilie.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Ungeti cu unt 5 vase ramekin si lasati-le deoparte.
Tapetati cu hartie de copt o tava intinsa si intindeti miezul de nuca intr-un singur strat.
Dati la cuptor 8-10 minute pana se rumeneste usor miezul de nuca, cu grija sa nu se arda!
Scoateti tava din cuptor si lasati-o pe un gratar sa se raceasca de tot.
Dupa ce se raceste miezul de nuca, maruntiti-l in robotul de bucatarie cu o lingura de zahar.
Adaugati coaja rasa de lamaie si pulsati pana se incorporeaza uniform.
Amestecati faina, praful de copt si sarea intr-un castronel.
Adaugati miezul de nuca maruntit cu zahar si lamaie si omogenizati, zdrobind eventualele cocoloase.
Intr-un alt castron, puneti zaharul ramas cu unt, miere si esenta de vanilie.
Mixati acest amestec pana obtineti o crema fina, aprox. 4-5 minute.
Adaugati un ou si mixati un minut. Adaugati apoi si al doilea ou si mai mixati un minut.
Setati mixerul pe viteza mica si incorporati mixul de faina in 2 reprize, pana obtineti un aluat omogen.
Impartiti aluatul in cele 5 vase ramekin unse si presarati miez de nuca taiat bucatele.
Dati la cuptor 20-25 minute pana se rumenesc prajiturile si trec testul cu scobitoarea.
Foto: Flickr
Pofta buna!