Somon la gratar
Aceasta reteta are influente jamaicane si se poate prepara si pe gratarul cuptorului.
Ingrediente:
- 4 fileuri de somon cu piele, a 175 gr fiecare
- 125 ml ulei de masline
- Pentru marinata:
- 2 linguri ghimbir ras
- 2 ardei iuti
- 1 1/2 lingurita sare
- 2 lingurite piper negru proaspat macinat
- 1/2 lingurita scortisoara rasa
- 1/4 lingurita nucsoara rasa
- 8 fire de cimbru proaspat
Mod de preparare:
Pasati toate ingredientele pentru marinata intr-un robot de bucatarie.
Cu motorul pornit, turnati uleiul in fir subtire.
Puneti somonul impreuna cu marinata intr-un recipient etans, agitati bine si dati la rece minim 30 de minute.
Puneti fileurile de somon cu pielea in jos pe gratarul incins, uns cu putin ulei.
Gatiti 4 minute pe fiecare parte, luati de pe foc, acoperiti si lasati deoparte 5-10 minute.
Serviti cu garnitura preferata.
Foto: Cookipedia
Pofta buna!