Site coolinaria.ro

Chec cu banane si ciocolata


Cantitatile date sunt pentru un chec de aprox 10 x 20 cm.

Chec cu banane si ciocolata

Ingrediente:
  • 55 gr unt nesarat, la temperatura camerei
  • 100 gr zahar brun
  • 300 gr banane foarte coapte, zdrobite
  • 2 oua, batute usor
  • 80 ml lapte batut
  • 165 gr faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 cana miez de nuca, maruntit si prajit
  • 100-150 gr fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Ungeti cu unt o forma de chec si tapetati-o cu hartie de copt. Lasati-o deoparte.
Puneti untul si zaharul intr-un bol mare pentru mixer.
Bateti la viteza medie spre mare timp de 5 minute.
Adaugati bananele zdrobite si bateti la viteza medie 1 minut.
Adaugati ouale batute si continuati sa bateti inca 1 minut la viteza medie.
Adaugati laptele batut si bateti la viteza mica pana se omogenizeaza.

Amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scortisoara, sarea, miezul de nuca si fulgii de ciocolata.
Adaugati amestecul de faina in bolul mixerului si amestecati cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza.
Transferati aluatul in forma de chec si neteziti cu o spatula sau dosul unei linguri.
Loviti forma de chec de 2 ori de masa, ca sa se elimine eventualele bule de aer.
Dati la cuptor 45-55 minute, pana ce checul trece testul cu scobitoarea.
(Verificati checul dupa 30 de minute - daca se rumeneste prea tare, acoperiti cu folie de aluminiu).
Lasati sa se raceasca de tot pe un gratar.
Scoateti checul din forma, feliati si serviti.

Foto: Flickr


Pofta buna!