Cantitatile date sunt pentru un chec de aprox 10 x 20 cm.
Preincalziti cuptorul la 175 grade Celsius.
Ungeti cu unt o forma de chec si tapetati-o cu hartie de copt. Lasati-o deoparte.
Puneti untul si zaharul intr-un bol mare pentru mixer.
Bateti la viteza medie spre mare timp de 5 minute.
Adaugati bananele zdrobite si bateti la viteza medie 1 minut.
Adaugati ouale batute si continuati sa bateti inca 1 minut la viteza medie.
Adaugati laptele batut si bateti la viteza mica pana se omogenizeaza.
Amestecati faina cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt, scortisoara, sarea, miezul de nuca si fulgii de ciocolata.
Adaugati amestecul de faina in bolul mixerului si amestecati cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza.
Transferati aluatul in forma de chec si neteziti cu o spatula sau dosul unei linguri.
Loviti forma de chec de 2 ori de masa, ca sa se elimine eventualele bule de aer.
Dati la cuptor 45-55 minute, pana ce checul trece testul cu scobitoarea.
(Verificati checul dupa 30 de minute - daca se rumeneste prea tare, acoperiti cu folie de aluminiu).
Lasati sa se raceasca de tot pe un gratar.
Scoateti checul din forma, feliati si serviti.
Foto: Flickr
Pofta buna!