Site coolinaria.ro

Linte cu ghimbir


Daca nu aveti ghimbir marinat, puteti folosi si ghimbir proaspat ras.

Linte cu ghimbir

Ingrediente:
  • 150 gr linte verde
  • 1 fir rozmarin
  • 15 ml ulei de masline
  • 4 cepe verzi, tocate
  • 1 catel usturoi, curatat si zdrobit
  • 1 lingura ghimbir marinat, maruntit fin
  • 1 lingura pudra chili
  • sferturi de lamaie (pentru servit)
Mod de preparare:
Clatiti lintea intr-o sita sub jet de apa rece.
Puneti lintea si firul de rozmarin intr-o oala medie.
Acoperiti cu apa rece.
Aduceti la fierbere si apoi micsorati flacara.
Lasati sa fiarba inabusit 15 minute sau pana se inmoaie lintea.
Intre timp, incingeti uleiul si sotati ghimbirul cu usturoi timp de 4 minute.
Adaugati ceapa verde si pudra chili, amestecati si mai lasati pe foc cateva minute.
Adaugati lintea si amestecati bine.
Serviti cu sferturi de lamaie, ca atare, sau pe post de garnitura pentru crenvusti fierti.

Foto: Cookipedia


Pofta buna!